Turnen

De meiden van de wedstrijdgroep turnen oefenen twee keer in de week; op vrijdag en zaterdag. Deze lessen worden verzorgd door Morena de Vries-Visje die wordt bijgestaan door Luna Werkhoven, Anne-Claire Wiegman en Stella Laterveer. Ook vrijwilligers Jan en Constance Visje zijn regelmatig in de turnzaal te vinden om de turnsters te begeleiden.

Bij de turnlessen staat het turnen op de toestellen balk, brug, vloer en sprong centraal. Daarnaast bestaan de oefeningen uit trainingen voor alle spiergroepen van het lichaam. Het doel van deze oefeningen is het behouden of verbeteren van coördinatievermogen, evenwicht, beweeglijkheid, behendigheid, kracht, snelheid, reactievermogen  en uithoudingsvermogen.

De leeftijden van de meiden in de wedstrijdgroep lopen uiteen van 6 tot 16 jaar. Ondanks de leeftijdsverschillen en het feit dat ze ingedeeld zijn in verschillende niveaus fungeren ze als 1 groep. Ze steunen, helpen en motiveren elkaar. De saamhorigheid en betrokkenheid is groot wat het gezellig maakt om deel te nemen aan de trainingen en wedstrijden. Tevens helpt dit mee in het zelfvertrouwen en turnplezier van iedere turnster.